19 Aralık 2008 Cuma

KARAİPLER


BAHAMAS
New Providence, Grand Bahama, Abaco, Out Islands diye dort bolumden olusmaktadir. New Providence, eski ismi Nassau olarak da anilmaktadir. Cable Beach, The Cloister, Lagoon Island onemli yerleridir. Bahama nufusunun ucte ikisi bu bolgede yasamaktadir. Grand Bahama, bircok dogal guzellikleri bulabileceginiz bu bolgede su kayagi, dagcilik ve jip turlari ile el degmemis dogal guzellikleri gorebilirsiniz. Freeport, Gold Rock Beach, Garden of the Groves ve Smiths Point en onemli yerleridir. Abaco, pamuk gibi kumsallari, sakin dogasi ve turkuaz renkli sulari ile taninan bu adalar Florida Palm Beach e sadece 200 mil uzakliktadir. En onemli yerleri, Gamalimi Boats, Clapboard Houses, Elbow Cay, Bicentennial Memorial dir. Out Islands, Bu adaciklarin yaklasin 14 tanesinde yerlesik hayat mevcuttur. Florida sahillerine 50 mil uzakliktan baslayan by adalar cok buyuk bir alana sacilmistir, 2000 e yakin el degmemis adaciklardan olusmaktadir. Onemli yerleri, Eleuthera, Caicos, Grand Turk, ve Providenciales dir




&BARBUDA
Bircok telepere ve magaralara sahip bu adaciklarda 365 tane de plaj mevcuttur. Bas Kenti St John dur. Adanin tarihi 17. yizyila dayanmaktadir ve bircok tarihi bina ile karsilasmak mumkun. En onemli yerleri, Dickenson Bay, Maiden Island, Pineapple Beach, Long Bay, Indian Town National Park Half Moon Bay, Fort Shirley, Pigeon Point, Turners beach, Darkwood Beach, Mosquito Cove, Hawksbill Beaches, Fort James, Bettys Hope.
ARUBA
Diger karaip adalarina gore daha gunesli ve kuru bir iklime sahiptir. Cok fazla eglence olanagina sahip olan bu ada Hollanda'ya aittir. Adadaki meshur Palm Beach ve Eagle Beach yaklasik 7 mil uzunlugundadir ve dunyaca unlu Fishermans Huts her yil dunyanin her yerinden binlerce sorfcuyu cekmektedir. En onemli yerleri, California Lighthouse, Cuadarikiri Cave, Fontein Cave, Baby Beach, Savaneta, Schooner Harbor, Manchebo Beach, Punta Beach, Eagle Beach, Palm Beach, Hadikurari dir.





Karayipler, Karayip Denizi'ni, adalarını (Batı Hint Adaları dahil) ve çevreleyen sahilleri kapsayan bölge.Bu adalar, Florida'nın güneyinden başlayarak bir kıvrım oluşturarak Güney Amerika'da Venezuela'nın kuzey batısına dek iner. Bölgede en az 7000 dolayında ada, adacık ve kayalık bulunur. Bunlar yirmibeş bağımsız ülke ya da sömürge oluşturur.



KARAİPLER(CARIBBEAN)Yuzlerce adadan olusan Karaipler tam anlami ile bir cennet. Her turlu aktivitenin bulunabilecegi bu adaciklarda her turlu dogal guzellik de mevcut.
Bu adaciklar, Anguilla, Antigua&Barbuda, Aruba, The Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Bonaire, British Virgin Islands, Cayman Islands, Cuba, Curacao, Dominica, Dominican Republic, Grenada, Guadeloupe, Guyana, Haiti, Jamaica, Martinique, Cancun, Montserrat, Puerto Rico, Saba, St Barts, St Eustatius, St Kitts, St Lucia, St Maarten, St Vincent, Suriname, Trinidad&Tabago, Turks&Caicos, US Virgin Islands. Simdi bu adalari kisaca taniyalim

Hiç yorum yok: