19 Aralık 2008 Cuma

kayseri mantısı


.MALZEMELER:

hamuru için

3 su bardağı un ,bıraz tuz ve soğuk suyla sert bir hamur yogurun


içi için

kıyma,sogan,reyhan, tuz, toz biber istenirse baharat ben baharat koymuyorum etin tadını almasın diye

sosu için

yag ,toz biber,arzu edilirse salça,sarımsak ve yogurt


Beze alıp dinlendirip yufkanızı açın, küçük eşit bir şekilde karelere bölün ve içine çiğ kıymadan hazırladığınız harçdan koyup kayseri tabiriyle yumacaksınız :) kıymanının içinde tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ve soğanı küçük doğrayıp arzuya göre reyhan konulabilir ete çok yakışıyor reyhan.

Bir kaşıgın içinde kırk tana mantı sıgması lazım ,yani okadar küçük olacak daha sonra sıcak tuzlu suda yaklaşık 10 dk mantılar suyun üstüne çıkana kadar haşlıyorsunuz diğer tarafta yağı ve salçayı kavurup haşladığınız mantıyla buluşturuyorsunuz . yine arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyorsunuz kayseriler genelde yoğurtun üzerine sumak atarlar ama ben nanede ekliyorum.
Tamamen damak zevkinize göre sizde ekleyebilirsiniz........ AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: